Ruim 2.500 tevreden klanten
Snel zichtbaar resultaat
Al 30 jaar Experts in commerciële groei
Sales opleider 2023
Gemiddelde waardering 8.7

Acquisitietraining

Succesvol zaken doen vereist training, discipline en vooral hard werken

Het acquireren van nieuwe klanten en nieuwe opdrachten bij bestaande klanten is voor veel verkopers een belangrijk onderdeel van hun verkoopactiviteiten. Want succesvolle acquisitie betekent extra business en extra business betekent veelal extra inkomsten. Daar tegenover staat dat wanneer uw acquisitiegesprekken niet optimaal verlopen, u veel tijd en energie verliest in de zoektocht naar nieuwe business. En dat is zonde toch? Toch vinden we actief acquireren lastig. Wat is acquireren? Wat is het verschil tussen koude, lauwe en warme acquisitie? Wat is hiervoor een succesvolle aanpak? In de SalesTopics training acquireren leert u de basisbeginselen van het actief klanten werven. Deze acquisitietraining leert u waar u nieuwe klanten vindt en hoe u met hen in contact komt. En als u als met hen in contact komt, hoe pakt u het gesprek dan aan en zorgt u ervoor dat er een vervolggesprek komt? Allemaal zaken die tijdens de training behandeld worden. We kunnen u natuurlijk op voorhand al een aantal praktische acquisitietips geven; Bepaal vooraf uw doel zodat u gedurende het gesprek hierop gefocust blijft Toon interesse in uw gesprekspartner Creëer een behoefte bij uw gesprekspartner Vul deze behoefte op een waardevolle manier in Durf kritische vragen te stellen Dit zijn maar een paar tips waarmee we u vooraf al aan het denken willen zetten. Het gehele proces van acquireren leert u gedurende de training acquisitie. Deze wordt gegeven door vakmensen die dagelijks acquisitiegesprekken voeren en hier veel ervaring in hebben. Zij geven u praktijkgerichte tips en adviezen die u direct zelf kunt toepassen tijdens het voeren van uw eigen acquisitiegesprekken.

Van onderzoek tot acquisitievoorstel

In de acquisitietraining ontvangt u niet alleen informatie over het gehele acquisitietraject, van onderzoek tot opdracht, maar ook praktische tips om meer resultaat uit het acquireren te halen. In de acquisitietraining wordt het gehele traject doorlopen van potentiële klanten zoeken en selecteren, het eerste contact leggen, het acquisitiegesprek tot het uitbrengen van een voorstel. De acquisitietraining is één van de populairste trainingen van SalesTopics. Schrijf u vandaag nog in voor deze training. Vele trainees gingen u al voor.

Wilt u succes als resultaat?

De Sales Training van SalesTopics brengt uw organisatie een bewezen hoger rendement. Heeft u behoefte aan concrete rendementsverbetering? Maak dan nu een afspraak voor een training op maat, waarin we praktijkgericht werken aan het verbeteren van de Sales Skills en Sales Attitude van uw mensen. Met succes als resultaat.

SalesTopics Academy biedt de volgende opleidingen en trainingen:

 • Incompany Training (Klassikale Sales opleidingen)
 • Online Sales Training (E-Learning)
 • Blended Learning (Combinatie van klassikaal leren en E-learning)
 • Sales Excellence Learning Experience (Micro Learning)
 • Sales-ABC opleidingen
 • Individueel Sales Ontwikkeltraject

Wat leert u tijdens onze acquisitietraining?

Wat leert u tijdens onze acquisitietraining?

Iedere acquisitietraining is bij ons uniek aangezien we inspelen op uw behoeften. Echter, zijn er meerdere onderdelen die voor een goede basis zorgen en die we behandelen. Zo komen onder andere de onderstaande onderwerpen naar voren:

Uw boodschap helder en concreet overbrengen;
Potentiele klanten overtuigen;
Kritische vragen weerleggen;
Een resultaat behalen uit het gesprek;
Het maken van een vervolgafspraak.

Ieder acquisitie gesprek is een kleine sales funnel. U begint bij binnenkomst niet meteen over een vervolgafspraak en u gaat niet pas op het einde over uw product vertellen. Het gesprek gaat door verschillende fases heen en binnen ieder fase heeft de klant andere behoefte.

In de eerste minuten is het belangrijk om de klant te leren kennen. Het is belangrijk om niet een standaardverhaal te vertellen, maar juist in te spelen op de persoon zelf. Staat die persoon open voor een persoonlijk gesprek of wil die graag zaken doen? U kunt al meteen op achterstand staan als u de situatie verkeerd inschat. Tijdens onze acquisitie training geven wij u persoonlijke tips over hoe u beter de situatie kunt inschatten, hierdoor kunt u de sales funnel van ieder salesgesprek succesvol doorlopen.

Als u bij SalesTopics een verkooptraining in Eindhoven volgt, dan krijgt u hier te maken met onze eigen trainingsmethodiek. Deze is er specifiek op gericht om ervoor te zorgen dat er blijvende veranderings- en vernieuwingsprocessen bij organisaties en individuen worden gerealiseerd. We richten ons op dit gebied op twee belangrijke pijlers. Dit zijn Sales Skills en Sales Attitude. We hechten groot belang aan zowel vaardigheden als gedrag, aangezien een goede training hiervan een basis is voor echt succes. Wilt u hier meer over weten? Neem dan gewoon eens contact op met ons of neem een kijkje op onze website. Hier vindt u alle informatie over de trainingen die door ons gegeven worden, alsmede over onze filosofie en methodiek.

Interesse in deze Sales Training? Neem contact met ons op!

Inschrijven inspiratie mail

Zij gingen u voor

Sales Opleider 2023
 • Praktijk- en resultaatgericht
 • Creatief en innoverend
 • Unieke maatoplossingen
 • Vernieuwende programma's
 • Ontwikkelt Sales talent
 • Aantoonbare resultaten
 • Ervaren trainers met passie
8.7

Gemiddelde waardering
van onze deelnemers

We laten graag onze klanten aan het woord!

Onze ambassadeurs