Ruim 2.500 tevreden klanten
Snel zichtbaar resultaat
Al 30 jaar Experts in commerciële groei
Sales opleider 2023
Gemiddelde waardering 8.7

Sales Coaching

Resultaatgerichte coaching voor persoonlijke groei

U heeft helder geformuleerde verkoopdoelen. Maar hoe realiseert u die? Hoe haalt u maximaal rendement uit uw commerciële acties? Met Sales Coaching leert u effectief uw Sales Talent te verbeteren. Tijdens intensieve en inspirerende gesprekken ontwikkelt u uw commerciële talenten. Uw vraagstuk is daarbij leidend, de feedback van onze ervaren coaches helpt u om uw performance een flinke stap verder te brengen. Van beginnende verkoper tot salesmanager met jarenlange ervaring: iedere commerciële professional kan bij ons terecht. Met SalesTopics Sales Coaching werkt u doelgericht aan gedragsverandering, waardoor u in staat zult zijn om meer uit een gesprek te halen. Dat is de kracht van Sales Coaching en dat is waarmee u succesvol uw verkoopdoelen bereikt.

Voor het verbeteren van kennis is coaching voor verdere groei essentieel
 • Personal Coaching – verbeter uzelf

  Uw persoonlijke functioneren staat centraal bij Personal Coaching. De vraagstukken waarmee we u kunnen helpen lopen uiteen. Denkt u bijvoorbeeld aan het (her)ontdekken van kwaliteiten, uw huidige functioneren onder de loep nemen of meer efficiency en effectiviteit bereiken in uw dagelijkse werkzaamheden. De coach is open, positief kritisch en durft te confronteren. Hij helpt u om processen te duiden en gedragsverandering te bewerkstelligen. Zo ontdekt u uw waar kansen en mogelijkheden liggen en verbetert u op doelgerichte wijze uw functioneren.

 • Job Coaching – verbeter uw prestaties

  Na een training of reeks coachingsgesprekken ontstaat soms de behoefte aan extra hulp in de praktijk. Daar waar u daadwerkelijke commercieel gedrag laat zien en dus daar waar u wilt presteren. Want kennis en vaardigheden blijvend toepassen, vraagt om continue actie. Job Coaching biedt u die mogelijkheid. Een van onze coaches bepaalt samen met u uw leerdoelen en gaat mee op klantbezoek. Hij observeert, geeft feedback en helpt u op die manier om u verder te ontwikkelen. Deze vorm van coaching is bij uitstek geschikt voor accountmanagers, salesmanagers, verkopers, vertegenwoordigers en andere commerciële medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het acquireren van opdrachten en het behouden van klantrelaties.

 • Performance Coaching – de juiste dingen doen

  U werkt hard, u doet uw best en toch bereikt u niet het resultaat dat u voor ogen heeft. Blijkbaar is uw performance, uw resultaatgerichte gedrag, niet optimaal. Bij Performance Coaching is dat precies waar we aan werken. Samen met de coach formuleert u de doelen die u voor ogen heeft. Deze vertalen we door naar leerdoelstellingen en we bepalen hoe u die gaat bereiken. Tijdens de verschillende coachingsgesprekken houden we deze lijn voortdurend voor ogen, zodat succesvol resultaatgericht handelen ook voor u binnen handbereik komt te liggen.

 • Team Coaching – team up to excel

  Een team kennis en vaardigheden bijbrengen is de basis van al onze trainingen. Soms spelen er vraagstukken een rol binnen het team die vragen om een andere aanpak. Team Coaching is dan de oplossing. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de onderlinge samenwerking, de motivatie om te veranderen of de invoering van nieuwe procedures. De coach is als externe gesprekspartner de ideale persoon om het proces binnen de teams te begeleiden.

 • Deal Coaching – close the deal

  Een winnende offerte schrijven is maatwerk. Een helder aanvalsplan essentieel. Dat begint al met de inhoud en gaat stap voor stap verder in het proces. Bijvoorbeeld door inzicht te krijgen in onderhandelingsmogelijkheden of de wijze waarop je de offerte presenteert en bespreekt. Bij Deal Coaching ligt de focus op echte klanten, niet op oefencases. In korte sessies doorlopen we het hele traject van offerteaanvraag, bij o.a. belangrijke tenders of (Europese) aanbestedingen, tot en met de presentatie. De coach denkt creatief mee en helpt met het tot stand komen van de beste kaders voor een goede en winnende deal.

 • Online Sales Coaching – praktische E-coaching

  Online Sales Coaching wordt steeds populairder. Bewezen is dat E-coaching vaak net zo goed werkt als een persoonlijk gesprek. Online Sales Coaching biedt vele voordelen. De online omgeving is altijd bereikbaar op uw computer, maar ook op uw smartphone. U heeft geen reistijd en kunt keer op keer reflecteren en verslag doen wat u ervaart als u nieuw gedrag inzet.

Werkwijze

De start van elk coachingstraject is het samen bepalen van het concrete vraagstuk en einddoel. Hoe beter dit in kaart is gebracht, hoe rechter u op uw doel afgaat. Is de vraag helder, dan plannen we het traject en beschrijven de aanpak in een persoonlijk Coachingsplan. Het startgesprek is tevens een kennismaking met de coach. Hebben jullie ‘een klik’, heeft u vertrouwen in hem als coach op uw pad naar resultaat? Stuk voor stuk cruciale zaken voor een coachingstraject met succes als resultaat.

In het persoonlijk Coachingsplan volgen we de ontwikkelingen en vorderingen op weg naar uw einddoel. Het huidige functioneren nemen we onder de loep. SalesTopics biedt handvatten om zo efficiënt en effectief mogelijk om te gaan met uw dagelijkse werkzaamheden. Deze handvatten bewegen zich op het terrein van persoonlijke vaardigheden, maar hebben vooral te maken met innerlijke groei.

Bij coachen is het belangrijk om stil te staan bij het hier en nu en niet meteen over te gaan tot het oplossen van zaken. De coach van SalesTopics begeleidt, werkt mee en haalt het beste in u of uw mensen naar boven. We duiden processen en bewerkstelligen gedragsverandering teneinde de performance een flinke stap verder te brengen. Zo werken we in een aantal intensieve gesprekken heel doelgericht aan een proces van persoonlijke groei. Tot zeker is dat de veranderingen die in gang zijn gezet ook blijvend tot verbetering leiden.

Sales Coaching: een krachtige tool voor groei

Wilt u ondersteuning bij uw loopbaan of die van een (individuele) medewerker? Of wilt u blokkades in het huidige functioneren van uw team doorbreken? De persoonlijke effectiviteit verbeteren? De verkoopprestaties verbeteren? Met een intensief en op maat gesneden trainingsprogramma zorgen wij voor een blijvende rendementsverhoging? Zet dan ook de kracht van Sales Coaching in. Neem contact met ons op.

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op!

Inschrijven inspiratie mail
SalesTopics Academy

De Top 10 meest populaire SalesTopics trainingen

SalesTopics Academy

Kwalitatief, hoogstaande opleidingsprogramma’s

De SalesTopics Academy biedt een groot scala aan opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van Sales, Klantgerichtheid en Commerciële Communicatie. Zowel online als klassikaal. Onze trainingen leveren een aantoonbare bijdrage aan de persoonlijke groei van de deelnemer en de verbetering van het bedrijfsresultaat van de organisatie.

SalesTopics Academy biedt de volgende opleidingen en trainingen

 • Incompany Training (Klassikale Sales opleidingen)
 • Online Sales Training (E-Learning)
 • Blended Learning (Combinatie van klassikaal leren en E-learning)
 • Sales Excellence Learning Experience (Micro Learning)
 • Sales-ABC opleidingen
 • Individueel Sales Ontwikkeltraject
We laten graag onze klanten aan het woord!

Onze ambassadeurs