Ruim 2.500 tevreden klanten
Snel zichtbaar resultaat
Al 30 jaar Experts in commerciële groei
Sales opleider 2023
Gemiddelde waardering 8.7

Hoe zien uw sales processen er uit ‘onder de motorkap’?

Dat goed onderhoud belangrijk is om ons wagenpark op peil te houden, begrijpen we maar al te goed. Een jaarlijkse APK-keuring om de kwaliteit en de veiligheid van wagens te controleren, vinden we meer dan logisch. We willen de waarde van ons wagenpark hoog houden, weten dat we veilig op de weg zitten en dat medewerkers goed en op tijd bij de klanten aankomen. Daarom laten we de remmen checken, olie verversen, software uitlezen, etc. Maar hoe zit het met het peilen van de effectiviteit van uw salesprocessen? Als de targets niet gehaald worden, is er zichtbaar iets mis. Maar wat als u eerder onder de motorkap had gekeken? Dan had u problemen eerder kunnen detecteren en direct kunnen schakelen. En dat is precies wat de Sales APK van Sales Topics voor u doet.

Hoe vaak kijkt u onder de motorkap van uw salesorganisatie?

De Sales APK maakt onzichtbare pijnpunten zichtbaar

Net als bij de APK bij uw auto zoomt de Sales APK in op aan de buitenkant niet zichtbare mankementen of gebreken. We halen de pijnpunten naar boven, die wanneer ze niet worden opgelost zeker van invloed zijn op de performance van uw salesresultaat. Wanneer de smeerolie niet wordt bijgevuld, levert dat uiteindelijk schade op aan de motor. Vergelijk het met bijvoorbeeld de samenwerking tussen de binnen- en buitendienst. Wanneer dit niet soepel verloopt, heeft het zeker invloed op uw salesresultaat.

Het vraagt een ervaren ‘monteur’ om alle cruciale punten ‘onder de motorkap’ te controleren en op waarde te schatten. Een frictie, een pijnpunt in de samenwerking tussen twee van elkaar afhankelijke collega’s kan zonder Sales APK lang onzichtbaar blijven. Het vraagt een ervaren ‘monteur’ om deze pijnpunten naar boven te halen.

Ga voor borging van uw salesresultaat met de Sales APK

De Sales APK geeft een compleet beeld van uw sales processen en mensen. Met de APK blijft u problemen voor en borgt u de stijging van uw salesresultaat zoals u die voor ogen heeft.

Waar bestaat de grondige check ‘onder de motorkap’ uit?

De checklist van de Sales APK van SalesTopics richt zich op vier gebieden: SalesPeople, SalesPlan, SalesCyclus en SalesTools.

 • SalesPeople (mensen/attitude)
  Net als de bougie in uw auto hebben uw mensen een ‘vonk’ nodig om de motor draaiende te houden. Is de ‘sparkle’ er nog in uw salesorganisatie? Zijn de verkopers gepassioneerd over het product? Over uw bedrijf? Wanneer uw mensen zich ‘eigenaar’ voelen, zullen zij de verantwoordelijkheid nemen en focussen op resultaat.
 • SalesPlan (doelstellingen/targets)
  Geen APK-keurmerk zonder de juiste papieren, een goed onderhoudsplan zorgt voor een hogere verkoopwaarde van uw auto. Heeft u concrete doelstellingen geformuleerd én zijn de inspanningsverplichtingen duidelijk voor iedereen? Een gestructureerd verkoopplan helpt u om de juiste ‘commerciële koers’ te varen.
 • SalesCyclus (proces/challenge)
  Stuurinrichting, wielophanging, banden, remmen, een auto rijdt alleen wanneer alles klopt. Kent u alle stappen en contactmomenten in uw salescyclus? Van acquisitie tot aan de deal? Wanneer een element onder de motorkap stagneert, heeft dat een remmende werking op uw totale salesresultaat. Voortijdig signaleren en detecteren van ‘remmingen’ helpt u bij het behalen van uw targets.
 • SalesTools (vaardigheden/hulpmiddelen)
  Elke auto heeft onderhoud nodig. Bij voorkeur besteedt u dat uit aan een vakman die over de juiste know-how en gereedschappen beschikt. Beschikken uw mensen over voldoende verkoopvaardigheden en een Sales-Toolbox met effectief verkoopgereedschap?

Onze monteurs beschikken over een uitmuntend goed uitgeruste gereedschapskist die ze graag met uw mensen delen.

Wilt u schakelen voordat onopgeloste pijnpunten zichtbaar schade aanbrengen?

Schakel onze ervaren ‘monteurs’ in voor een grondige check van uw salesorganisatie voordat uw mensen stilstaan. Beïnvloed de toekomst en voorkom dat uw pas schakelt wanneer de resultaten zichtbaar achterblijven. Neem nu contact op met SalesTopics voor de Sales APK.

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op!

Inschrijven inspiratie mail
SalesTopics Academy

De Top 10 meest populaire SalesTopics trainingen

SalesTopics Academy

Kwalitatief, hoogstaande opleidingsprogramma’s

De SalesTopics Academy biedt een groot scala aan opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van Sales, Klantgerichtheid en Commerciële Communicatie. Zowel online als klassikaal. Onze trainingen leveren een aantoonbare bijdrage aan de persoonlijke groei van de deelnemer en de verbetering van het bedrijfsresultaat van de organisatie.

SalesTopics Academy biedt de volgende opleidingen en trainingen

 • Incompany Training (Klassikale Sales opleidingen)
 • Online Sales Training (E-Learning)
 • Blended Learning (Combinatie van klassikaal leren en E-learning)
 • Sales Excellence Learning Experience (Micro Learning)
 • Sales-ABC opleidingen
 • Individueel Sales Ontwikkeltraject
We laten graag onze klanten aan het woord!

Onze ambassadeurs