Ruim 2.500 tevreden klanten
Snel zichtbaar resultaat
Al 30 jaar Experts in commerciële groei
Sales opleider 2023
Gemiddelde waardering 8.7

Sales Consultancy

Maatoplossingen voor winnende strategie met winstmaximalisatie

Welke koers volgt uw organisatie om het gewenste verkoopresultaat te realiseren? En wat is uw strategie om het resultaat ook voor de toekomst te verzekeren? Heeft u een heldere visie op de door uw gewenste positie in de markt? En kent en deelt uw organisatie deze visie? Sales is dynamisch. De markt speelt een grote rol, marges hebben alle aandacht, klanten zijn kritischer en klantgerichtheid is belangrijker dan ooit. Sales Consultancy helpt u in deze dynamiek met het ontwikkelen van een heldere sales strategie. Een strategie die rekening houdt met de toekomstige marktontwikkelingen en die we samen met u doorvertalen in duidelijke verkoopdoelstellingen. Met een concreet verkoopplan met de stappen die u en u team gaan ondernemen. Zo koerst u met uw hele organisatie op groei naar resultaat.

Kijk kritisch naar uw salesstrategie en zet de juiste commerciële koers uit

Accelerate your Sales

Resultaatgericht werken is de sleutel voor het behalen van ambitieuze doelen. Gedrag, de juiste resultaat gedreven instelling en efficiënt werken staan centraal. Een scherpe focus maakt het verschil: dat is accelereren in sales. SalesTopics richt zich bij Sales Consultancy op vier gebieden om Sales Acceleratie tot een succes te maken. Door te focussen op SalesPeople, SalesPlan, SalesCyclus en SalesTools, versnelt u uw salesdoelen substantieel.

 • SalesPeople (mensen/attitude)

  Vanuit een proactieve houding werken we aan ‘eigenaarschap’ en verantwoordelijkheid in het realiseren van persoonlijke groei met een sterke focus op het verkoopresultaat.

 • SalesPlan (doelstellingen/targets)

  Het formuleren van concrete doelstellingen én inspanningsverplichtingen helpt om de juiste ‘commerciele koers’ te varen. Een gestructureerd verkoopplan zorgt voor focus op het eindresultaat.

 • SalesCyclus (proces/challenge)

  U leert de vele stappen en contactmomenten in de salescyclus – van acquisitie tot aan de deal – te beheersen. Sales Consultancy voorziet in de behoefte van het management aan een professionele ‘sparringpartner‘ (“huistrainer”) die u vanuit een intensieve samenwerking voortdurend uitdaagt om meer succes uit de verkoopinspanningen te halen.

 • SalesTools (vaardigheden/hulpmiddelen)

  Geen verkoper is gelijk, de verkoopdoelstelling is daarentegen identiek. Van belang is de verkoopvaardigheden aan te scherpen en gezamenlijk een Sales-Toolbox te ontwikkelen met uniek verkoopgereedschap, waarmee uw verkopers effectiever en efficiënter resultaten kunnen boeken.

Sales Scan

Wilt u inzicht in de effectiviteit van uw huidige sales? SalesTopics heeft een succesvolle Sales Scan ontwikkelt om u als klant inzicht te geven in de effectiviteit van uw commerciële organisatie en de verbeterpunten. De SalesTopics Sales Scan inventariseert, toetst en analyseert met vaste, bewezen indicatoren de wijze waarop u sales vormgeeft en alle factoren die van invloed zijn op uw salesprestaties. U krijgt concrete feedback in de vorm van sterke punten, kansen, risico’s en ontwikkel- en verbeterpunten. Kortom: een compleet en concreet overzicht om meer succes als resultaat te behalen.

De Salesscan geeft u antwoord op de volgende vragen:

De sales scan geeft een goed beeld van de werkwijze van de salesorganisatie en het succes of achterblijven van resultaat dat daar logischerwijs uitvloeit. Een voorbeeld van de vragen die aan bod komen in de Sales Scan zijn:

 • Ondersteunt de salesorganisatie het koopproces van klanten?
 • Welke motivatoren houden ons salesteam gemotiveerd?
 • Is de pijplijn gevuld met kwalitatieve leads?
 • Hoe binden en vinden we sales talent voor onze organisatie?
 • Zijn salesprocessen effectief en efficiënt ingericht?
 • Waar liggen kansen voor het beteren van efficiency en effectiviteit?
 • Hoe kunnen we actiegericht onze accounts beheren?
 • Zijn onze gesprekspartners de juiste beslissers in het koopproces?
 • Op welke manier kan ons salesteam mee bewegen met de markt?
 • Is extra training nodig om het verkoopproces te stimuleren?
 • Is de managementinformatie over het salesproces tijdig en volledig beschikbaar?

De SalesTopics SalesScan geeft een duidelijk beeld van het verbeterpotentieel en biedt een structuur om het salesproces van uw organisatie goed vorm te geven. Met als logisch vervolg een significante verbetering van uw salesresultaten.

Op zoek naar meer en beter inzicht in de effectiviteit van uw salesinspanningen?

Wilt u uw resultaat voor de toekomst beïnvloeden? Weten waar uw verbeterpotentieel zit? Ontdekken op welke punten u en uw team zich kunt ontwikkelen voor meer succes? SalesTopics is de hands-on sparringpartner die u met gedegen sales inzichten en -technieken op koers brengt. Dit is het moment om uw sales te versnellen! Neemt u vandaag nog contact met ons op.

SalesTopics is ook gespecialiseerd in het geven van sales trainingen en sales coaching.

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op!

Inschrijven inspiratie mail
SalesTopics Academy

De Top 10 meest populaire SalesTopics trainingen

SalesTopics Academy

Kwalitatief, hoogstaande opleidingsprogramma’s

De SalesTopics Academy biedt een groot scala aan opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van Sales, Klantgerichtheid en Commerciële Communicatie. Zowel online als klassikaal. Onze trainingen leveren een aantoonbare bijdrage aan de persoonlijke groei van de deelnemer en de verbetering van het bedrijfsresultaat van de organisatie.

SalesTopics Academy biedt de volgende opleidingen en trainingen

 • Incompany Training (Klassikale Sales opleidingen)
 • Online Sales Training (E-Learning)
 • Blended Learning (Combinatie van klassikaal leren en E-learning)
 • Sales Excellence Learning Experience (Micro Learning)
 • Sales-ABC opleidingen
 • Individueel Sales Ontwikkeltraject
We laten graag onze klanten aan het woord!

Onze ambassadeurs