Ruim 2.500 tevreden klanten
Snel zichtbaar resultaat
Al 30 jaar Experts in commerciële groei
Sales opleider 2023
Gemiddelde waardering 8.7

Presentatietraining

Succesvol zaken doen vereist training, discipline en vooral hard werken

Heeft u moeite met presenteren of spreken in het openbaar en wilt u uw zenuwen overwinnen om uw publiek te overtuigen? Dan is een praktijkgerichte presentatietraining volgen iets voor u (of uw personeel)! Salestopics biedt deze presentatietrainingen aan. Dankzij jarenlange saleservaringen zijn wij in staat u verfijnde presentatietechnieken te leren. Onze trainingsmethode helpt u het beste in u naar boven te halen tijdens presenteren of sales gesprekken. Waarom is presenteren belangrijk? Bij veel producten en/of diensten gaat het allang niet meer alleen om de prijs en kwaliteit. Het gaat om de presentatie. De eerste stap in goed presenteren is het vinden van een eigen stijl, gebaseerd op uw persoonlijkheid en uw presentatievaardigheden. In de SalesTopics presentatietraining leert u uw eigen presentatiestijl te ontwikkelen, waarmee u in staat bent om met veel zelfvertrouwen uw boodschap op een pakkende manier over te brengen. U leert onder andere: hoe u uw prestatie voorbereid hoe u op een overtuigende manier presenteert hoe u uw stem en lichaamstaal gebruikt hoe u inspeelt op vragen

Presentatietechnieken

SalesTopics biedt u een complete en professionele presentatietraining aan. De meest succesvolle presentatievorm, de opbouw van een goede presentatie en het gebruik van de juiste hulpmiddelen komen in deze trainingen presenteren aan bod. U leert een presentatie te geven in plaats van er één te houden. De training presenteren legt een stevige basis, waardoor u op enthousiaste wijze uw verhaal tot leven brengt. U ziet wat in de zaal gebeurt en speelt hier op interactieve en adequate wijze op in. Met applaus als waardering. Met de aangeleerde presentatietechnieken zet u letterlijk uw publiek in beweging. Van het volgen van onze training presenteren heeft u zowel zakelijk als privé uw hele leven plezier. U komt veel zelfverzekerder over op uw gesprekspartners en ervaart minder stressmomenten.

Volg onze training presenteren

Wilt u uw boodschap ook op een overtuigende manier overbrengen aan uw klanten? Volg dan onze presentatietraining. Vele tevreden klanten gingen u al voor. Vul het contactformulier in en we nemen contact met u op.

Wilt u succes als resultaat?

De Sales Training van SalesTopics brengt uw organisatie een bewezen hoger rendement. Heeft u behoefte aan concrete rendementsverbetering? Maak dan nu een afspraak voor een training op maat, waarin we praktijkgericht werken aan het verbeteren van de Sales Skills en Sales Attitude van uw mensen. Met succes als resultaat.

SalesTopics Academy biedt de volgende opleidingen en trainingen:

 • Incompany Training (Klassikale Sales opleidingen)
 • Online Sales Training (E-Learning)
 • Blended Learning (Combinatie van klassikaal leren en E-learning)
 • Sales Excellence Learning Experience (Micro Learning)
 • Sales-ABC opleidingen
 • Individueel Sales Ontwikkeltraject

Wilt u succes als resultaat?

Drie tips voor een acquisitiegesprek

Tijdens onze acquisitiegesprek training krijgt u nog veel meer persoonlijke tips die relevant zijn voor u, maar hier ontvangt u van ons alvast drie gratis tips.

 1. Stel open vragen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar nog steeds betrappen wij sales personeel erop dat ze gesloten vragen stellen. Een gesloten vraag tijdens een acquisitiegesprek levert slechts alleen een ja of nee antwoord op. U loopt dus een heleboel informatie mis over waarom de persoon die keuze maakt. Door open vragen te stellen begint uw potentiele klant aan een verhaal waar u zowel meer informatie leert over de persoon zelf als het bedrijf. Op deze informatie kunt u later weer doorvragen op het moment dat u goed in beeld hebt wat het pijnpunt van de klant is en waar de kansen liggen.

 1. Wat is relevant voor de klant

Het kan zomaar zijn dat u als een klant aan de telefoon krijgt, dat die persoon met iets anders bezig is. Misschien zit die persoon zelfs niet op uw telefoontje te wachten. En daarom is het belangrijk om uw verhaal tijdens uw acquisitiegesprek kort en relevant te maken. Die persoon zit niet te wachten op een volledige omschrijving van uw product en wat het allemaal kan. Maak de klant dus eerst warm zodat er interesse wordt getoond, later kunt u altijd nog uw volledige verhaal vertellen.

 1. Wat is uw eerste vraag

Een slechte eerst vraag kan ervoor zorgen dat het gesprek meteen afgelopen is, een goede vroeg kan u juist een nieuwe klant opleveren. U kunt tijdens een acquisitiegesprek niet een persoon opbellen en meteen overvallen met een persoonlijke of strategische vraag. Die persoon is daar nog niet mee bezig en u gaat daar dan ook geen antwoord op krijgen.

Vertel daarom eerst een kort verhaal wat de persoon snapt en stel daarna een doelgerichte vraag die de persoon begrijpt. Het gesprek begint dan al meteen een stuk gemakkelijker en u heeft aandacht van de persoon nu.

SalesTopics heeft een in de praktijk bewezen trainingsmethodiek ontwikkeld die er op gericht is om blijvende vernieuwings- en veranderingsprocessen bij individuen en organisaties te realiseren. Hierbij richten wij ons op 2 belangrijke pijlers: Sales Skills en Sales Attitude. Vaardigheden en gedrag bepalen het commerciële succes. Door middel van interactieve praktijkgerichte werkvormen, inspirerende workshops, motiverende instructiefilms en confronterende videorollenspellen houden wij de deelnemer een spiegel voor tijdens de sales training. Met de verkregen inzichten en de aangereikte salesmethodieken- en gesprekstechnieken zijn de deelnemers in staat om efficiënt en effectief de vertaalslag te maken naar de eigen praktijk, met één doel tijdens de Sales training en die is; Succes als Resultaat.

Maatwerk Sales Training

Elk individu en iedere organisatie is anders. Ook de omgeving en markten waarin deze zich bevinden zijn compleet anders. Dit vraagt om niet standaard oplossingen, maar om sales trainingen op maat. De sales trainingen van SalesTopics kenmerken zich door een praktijkgerichte, individuele en resultaatgerichte aanpak. Deze op maat gesneden oplossingen resulteren in een juiste match tussen het trainingsprogramma en de afgestemde trainingsdoelstellingen. Het rendement uit de trainingen is hierdoor bijzonder hoog. De investeringen zijn afhankelijk van de duur van het programma en het aantal deelnemers.

Wij maken graag een DATE® met u

Wilt u omzetgroei? Uw rendement verbeteren? SalesTopics helpt u graag bij het professionaliseren van uw verkooporganisatie. Het programma van de sales training is op maat en ontstaat altijd in samenspraak met u. Wij hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van salestrainingen op maat. Dankzij onze beproefde methodiek – DATE® – kunt u ervan op aan, dat we waarmaken wat we beloven. Afspraak is afspraak. Het principe van DATE® ligt aan de basis van onze methodiek:

Diagnose

We analyseren uw sales afdeling, werkwijze, huidig resultaat en uiteraard het door u gewenste resultaat. We brengen verbeterpunten en mogelijkheden in kaart, passend binnen en bijdragend aan de bedrijfsstrategie.

Architectuur

Ons ervaren salesteam ontwerpt, in samenspraak met u, een trainingsprogramma op maat. Altijd met uw doelstelling in het vizier.

Training & Coaching

Het programma aan trainingen en coaching is 100% toegespitst op uw organisatie, business en mensen.

Evaluatie

Hoeveel rendement heeft de SalesTopics salestraining u opgeleverd?

Interesse in deze Sales Training? Neem contact met ons op!

Inschrijven inspiratie mail

Zij gingen u voor

Sales Opleider 2023
 • Praktijk- en resultaatgericht
 • Creatief en innoverend
 • Unieke maatoplossingen
 • Vernieuwende programma's
 • Ontwikkelt Sales talent
 • Aantoonbare resultaten
 • Ervaren trainers met passie
8.7

Gemiddelde waardering
van onze deelnemers

We laten graag onze klanten aan het woord!

Onze ambassadeurs