Ruim 2.500 tevreden klanten
Snel zichtbaar resultaat
Al 30 jaar Experts in commerciële groei
Sales opleider 2023
Gemiddelde waardering 8.7

Online Sales Coaching

Continu leren en reflecteren met het Feedback- en Trainingsplatform

Goede feedback draagt positief bij aan ons individuele leerproces, motivatie en prestaties. Kwalitatieve feedback dicht de kloof tussen het huidige en het gewenste niveau van verkoopvaardigheden. Opvallend is dat 15% van de sales managers slechts 25% van hun tijd aan coaching spenderen. Als gevolg hiervan worden ambitieuze targets niet behaald. Het SalesTopics Online Feedback- en Trainingsplatform is een moderne en zeer effectieve manier om het sales talent van verkopers, commercieel medewerkers en overige medewerkers met klantcontacten permanent te ontwikkelen. Met meer klanten, een hogere omzet en betere marges als resultaat.

Voor het verbeteren van kennis is coaching voor verdere groei essentieel

Met Sales Coaching 4x meer verkoopresultaat!

Uit diverse onderzoeken (o.a. ES Research Group) blijkt dat verkopers die meer dan 3 uur (Online) Sales Coaching per maand volgen, gemiddeld 107% van hun targets behalen. Terwijl verkopers zonder Sales Coaching vaak niet meer dan 90% van hun targets behalen. Sales Coaching resulteert bewezen in een verbetering van 17% van het verkoopresultaat. Daarnaast geeft coaching in combinatie met training een hogere Return On Investment (ROI). Bij alleen het volgen van een Sales Training blijkt dat 80 tot 90% van de aangeleerde vaardigheden 90 dagen tot 120 dagen meer sales productiviteit geven. Wanneer trainingen worden gecombineerd met Online Sales Coaching zal de stijging in sales productiviteit blijvend worden verviervoudigd van 22% naar 88%.

Van Impressie naar Progressie

SalesTopics heeft een interactieve en innovatieve feedback- en platform ontwikkeld, waarmee we de sales-soft-skills naar het gewenste niveau brengen en ook persoonlijke groei realiseren. In de veilige online leeromgeving worden de deelnemers uitgedaagd om aan de hand van specifieke opdrachten, prikkelende vragen of het uploaden van impressies zijn of haar vaardigheden verder te ontwikkelen. De online Sales Coach en andere feedback panels beoordelen de impressies tot de deelnemer de vaardigheid op het gewenste niveau beheerst. Zo boekt men progressie voor het beste

Hoe werkt het SalesTopics Online Feedback- en Trainingsplatform?

1. Opdracht

Vanuit de geformuleerde leerdoelen ontvangt de deelnemer specifieke opdrachten in de mail. Dit kunnen vragenlijsten, video’s, geluidsfragmenten of andere trainingstechnieken zijn gekoppeld aan het leerdoel. De deelnemer werkt deze opdracht uit in de veilige online leeromgeving. De zelfanalyse volgt nadat de deelnemer zijn/haar opdracht heeft ingestuurd op het SalesTopics feedback-platform.

2. Feedback

Op het SalesTopics feedback-platform worden tips, beoordelingen en kwalitatieve feedback van de Sales Coach, collega’s en/of andere doelgroep panels van de deelnemer opgeslagen. Door de 360 graden feedback en tips toe te passen en deze in de volgende opdracht te presenteren, wordt consistent de gewenste progressie geboekt.

3. Resultaat

In het persoonlijke dashboard krijgt de deelnemer inzicht in zijn of haar prestaties. Na elke opdracht ontvangt de deelnemer een overzichtelijke voortgangsrapportage. De Sales Coach volgt de prestaties, stemt de coaching doelstellingen af en maakt, indien noodzakelijk, nieuwe opdrachten of praktijk casus voor een verdere verdiepingsslag. Uiteraard totdat het gewenste resultaat behaald is.

Wat zijn de voordelen?

 • Overzichtelijk dashboard om prestaties te monitoren en te optimaliseren.
 • Individuele 360 graden feedback zorgt voor een hogere productiviteit.
 • Deelnemers ontwikkelen meer inzicht in hun competenties en hun verbeterpotentieel.
 • Een leuke, leerzame manier van frequent contact, betrokken aandacht en meer diepgang.
 • Flexibel; deelnemers leren in hun eigen tempo en in hun eigen vertrouwde omgeving.
 • Deelnemers ontwikkelen betere vaardigheden, presteren beter met meer zelfvertrouwen.
 • Geen reistijd, geen reiskosten, geen wachttijden. Kostenbesparend!

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over het SalesTopics Feedback- en Trainingsplatform en de voordelen voor uw organisatie om consequent en effectief uw sales talent te ontwikkelen? Neem dan contact met ons op en informeer naar de maatwerkoplossingen.

Sales Coaching: een krachtige tool voor groei

Wilt u ondersteuning bij uw loopbaan of die van een (individuele) medewerker? Of wilt u blokkades in het huidige functioneren van uw team doorbreken? De persoonlijke effectiviteit verbeteren? De verkoopprestaties verbeteren? Met een intensief en op maat gesneden trainingsprogramma zorgen wij voor een blijvende rendementsverhoging? Zet dan ook de kracht van Sales Coaching in. Neem contact met ons op.

Wilt u een advies op maat? Neem contact met ons op!

Inschrijven inspiratie mail
SalesTopics Academy

De Top 10 meest populaire SalesTopics trainingen

SalesTopics Academy

Kwalitatief, hoogstaande opleidingsprogramma’s

De SalesTopics Academy biedt een groot scala aan opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van Sales, Klantgerichtheid en Commerciële Communicatie. Zowel online als klassikaal. Onze trainingen leveren een aantoonbare bijdrage aan de persoonlijke groei van de deelnemer en de verbetering van het bedrijfsresultaat van de organisatie.

SalesTopics Academy biedt de volgende opleidingen en trainingen

 • Incompany Training (Klassikale Sales opleidingen)
 • Online Sales Training (E-Learning)
 • Blended Learning (Combinatie van klassikaal leren en E-learning)
 • Sales Excellence Learning Experience (Micro Learning)
 • Sales-ABC opleidingen
 • Individueel Sales Ontwikkeltraject
We laten graag onze klanten aan het woord!

Onze ambassadeurs